2024 Yılı Kurban Tanıtım Toplantısı Sulz am Neckar'da yapıldı. (11.05.2024)

Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşeliğine bağlı camilerin din görevlileri ve başkanlarına yönelik kurban hizmetleri tanıtım toplantısı Sulz am Neckar Hz. Ömer Camii'nde yapıldı. Mannheim Yavuz Sultan Selim Camii Din Görevlisi Ömer Özcan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi sayın Mesut Özdemir'in kurban hizmetlerinin önemine ve bölgemizde her yıl görevlilerimizin gayretleriyle artan kurban bağışı sayılarına değinen konuşmasıyla devam etti. Ardından evsahibi caminin cemiyet başkanı Ali Rıza İpekçioğlu misafirlere hoşgeldiniz konuşması  yaparak caminin tarihçesi, yapılış süreci ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Akabinde Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar hocamız DITIB'in Türkiye Diyanet Vakfıyla yurtdışında ortaklaşa yürüttüğü vekaletle kurban organizasyonunun tarihçesi ve günümüzdeki yüklendiği önemli misyon ile geldiği konum hakkında bilgiler vererek "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganı ile bu yılda müslümanların kurban ibadetlerinin hakkıyla yerine gelmesi ve kurban etlerinin hak eden ihtiyaç sahiplerine ulaşması için daha fazla gayretli çalışmamız gerektiğini ifade ettiler. 

Ataşemiz tarafından evsahibi cemiyet yönetimine ve kadın kollarına emeklerinden dolayı teşekkür edildi. Alınan öğle yemeğinden sonra program son buldu.