Rheinfelden’de “Kutsal Yolculuk Şuurunda ve Ruhunda Diriliş” Programı (26.05.2024)

 

Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşemiz Mesut Özdemir, 11. bölge camilerinden Rheinfelden DITIB Alperenler Camii'nde düzenlenen “Kutsal Yolculuk Şuurunda ve Ruhunda Diriliş” programına katıldı.

 

DITIB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’in konuşmasıyla başlayan program ataşemiz Mesut Özdemir’in konuşması ve ev sahibi cemiyet başkanı Yaşar Gökpınar’ın hoş geldiniz hitabı ile devam etti.  İsviçre ve Fransa’dan da birçok cemiyetin iştirak ettiği ve katılımın yoğun olduğu programda 2014 yılı dünya Kuran-ı Kerim’i güzel okuma yarışması birincisi hafız Alpcan Çelik’in Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra Türkiye ezanı güzel okuma yarışması birincisi Mustafa Alphayta sala, kaside ve ilahi dinletisi, Rheinfelden ve Lauchringen cami öğrencileri ortak gösteriler sundular. 

 

Hacca gidecek gurbetçilerimizin hac yemeği ikramını müteakip öğrencilerin Kâbe ile ilk karşılaşma anını canlandırmaları ve ilahi sanatçısı Hasan Dursun’un sunduğu ilahilerle program sona ermiştir. Ataşemiz ve Genel Başkanımız programda emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra ayrılmışlardır.