Weil am Rhein'da hayır kermesi ve hac semineri  (19.05.2024)

 

Karslruhe Din Hizmetleri Ataşemiz Mesut Özdemir, 11. bölge camilerinden Weil am Rhein DITIB Eyüp Sultan Camiinde düzenlenen geleneksel ilkbahar kermesine ve hacı adaylarını bilgilendirme seminerine katıldı. 

 

DITIB hac organizasyonu ile 2024 yılı haccına kayıt yaptıran Türk vatandaşı ve nusuk sistemine tabi olan 40 civarında hacı adayıyla öğle namazını müteakip buluşarak hac hatıralarını paylaşan ataşemiz, okuduğu hac ilahileri eşliğinde hacıların hac süresince dikkat etmeleri gereken hususlara değinen duygusal bir konuşma yaptı.

 

Hacca görevli gidecek olan din görevlisi Ahmet Acar'da ataşemize programı teşrif ettiklerinden dolayı teşekkür ederek camideki çalışmalar ve hac grubuyla ilgili bilgi sundu. Almanya DITIB 3. kafile 2. grup olarak 6'sı Türkiye'den katılacak toplam 42 hacı adayımız ile ilk defa 12.05.2024 tarihinde Weil am Rhein Eyüp Sultan Camiinde seminer düzenlendiğini, bugün de hacılarımızın 10 tanesinin online olarak diğerlerinin yüzyüze olarak ikinci seminere katıldığını ifade eden Acar, hacca kadar haftasonları online olarak birkaç kez daha bilgilendirme semineri yapacaklarını ifade etti. Bad Sackingen DITIB Mimar Sinan Camii Din Görevlisi Yahya Orhan ve Lörrach Merkez DITIB Camii Din Görevlisi İsmail Yüksel, Rheinfelden DITIB Alperenler Camii Din Görevlisi Faruk Yağmur'un konuşmaları ve okumaları ile program devam etti.  

 

2024 hac organizasyonunda görevli olan cami görevlileri Ahmet Acar'a ve Asiye Yıldırım Acar'a görevlerinde başarı dileyen ataşemiz aynı gün camide yapılan kermese de iştirak ederek vatandaşlarla ve kermes çalışanlarıyla sohbet etti. Ataşemizin kermes mahallini ziyaret ederek kermeste gönüllü çalışan kadın kolları ve cemiyet üyelerine teşekkür etmesiyle ziyaret sona erdi. 


Sayfa görüntüleme sayısı:

Visit counter For Websites